Ga naar de inhoud

De term Evidence Based Practice (EBP) is niet meer weg te denken uit de Nederlandse gezondheidszorg. Of je nu arts, verpleegkundige of huidtherapeut bent, je zult met EBP te maken krijgen. Vaak worden termen als Evidence Based Medicine (EBM), EBP en EBP Nursing gebruikt. Tijdens deze e-learning gebruiken we altijd de term EBP en leren we iedereen EBP te gebruiken in de zorg.

Inhoud

Deze bundel bestaat uit 3 e-learning modules.

1. EBP Stap 3: Beoordelen van literatuur

In deze module leer je over stap 3 van EBP (‘Appraise’): het beoordelen van wetenschappelijke literatuur. Waarom moeten we literatuur überhaupt beoordelen op methodologie? En hoe doe je dat dan? Deze module geeft je de basiskennis en begrippen die je nodig hebt om EBP-gebruiker te worden.

Leerniveau: onthouden, begrijpen, toepassen
Duur: 1 uur en 10 min.
Accreditatie: ADAP 1 punt

2. EBP Stap 3: Beoordelen van een Systematic Review

In deze module leer je hoe je een Systematic Review kunt beoordelen op validiteit, op basis van de Omni Cura Tool voor het beoordelen van systematic reviews van interventies. Elk van de items wordt toegelicht met een video en oefening. Aan het eind van de module download je een systematic review en ga je deze zelf beoordelen op validiteit.

Leerniveau: onthouden, begrijpen, toepassen, evalueren
Duur: 2 uur en 50 min.
Accreditatie: ADAP 3 punten

3. EBP Stap 3: Beoordelen van een RCT

In deze module leer je hoe je een Randomized Controlled Trial (RCT) kunt beoordelen op validiteit, op basis van de Omni Cura Tool voor het beoordelen van RCT’s. Elk van de items wordt toegelicht met een video en oefening. Aan het eind van de module download je een RCT en ga je deze zelf beoordelen op validiteit.

Leerniveau: onthouden, begrijpen, toepassen, evalueren
Duur: 3 uur en 5 min.
Accreditatie: ADAP 3 punten

Kosten deelname

NVH-leden ontvangen 15% korting op de bundel.

  • EBP Stap 3: Beoordelen van literatuur I €8,50 (incl. 15% korting) – 91 dagen toegang
  • EBP Stap 3: Beoordelen van een RCT I €19,12 (incl. 15% korting) – 91 dagen toegang
  • EBP Stap 3: Beoordelen van een Systematic Review I €19,12 (incl. 15% korting) – 91 dagen toegang

Aanmelden

De inschrijving, e-learning modules en administratieve afhandelingen worden verzorgd door Omni Cura Academy. Om gebruik te maken van de korting vul je de kortingscode in, dit is jouw NVH-lidnummer (deze is te vinden in jouw NVH-omgeving).