Ga naar de inhoud

De term Evidence Based Practice (EBP) is niet meer weg te denken uit de Nederlandse gezondheidszorg. Of je nu arts, verpleegkundige of huidtherapeut bent, je zult met EBP te maken krijgen. Vaak worden termen als Evidence Based Medicine (EBM), EBP en EBP Nursing gebruikt. Tijdens deze e-learning gebruiken we altijd de term EBP en leren we iedereen EBP te gebruiken in de zorg.

Inhoud

Deze bundel bestaat uit 2 e-learning modules en een opdracht.

1. EBP Stap 1: Vragen

In deze module leer je over de eerste stap van EBP: het stellen van een beantwoordbare vraag. Door kritisch te kijken naar ons eigen handelen kunnen we klinische onzekerheden gaan signaleren. In deze module oefen je om dergelijke situaties goed te definiëren en hoe je dit om kunt zetten in een vraag die beantwoord kan worden met (o.a.) wetenschappelijke literatuur.

Leerniveau: onthouden, begrijpen, analyseren
Duur: 1 uur en 35 min.
Accreditatie: ADAP 2 punten

2. PICO Perfectie

Van een Klinisch Scenario naar een Beantwoordbare Vraag, dat kan niet zo moeilijk zijn toch? Helaas, was dat maar waar. Het maken van een PICO is soms best lastig, vooral als de klinische onzekerheid net niet past binnen het domein ’therapie’. In dit Webinar bespreken we de opbouw van de PICO, de verschillende domeinen (PICO+) en kijken we naar het aller moeilijkste onderdeel: de O. Dit Webinar is een aanvulling op de e-learning ‘EBP Stap 1: Vragen’.

Leerniveau: onthouden, begrijpen
Duur: 30 min.
Accreditatie: Dit Webinar is (nog) niet geaccrediteerd.

3. Jouw Klinische Onzekerheid

In deze opdracht ga je alle theorie over ‘EBP Stap 1’ toepassen. Je omschrijft een klinisch scenario uit de praktijk, maakt hier een PICO voor en formuleert daarmee een eigen vraag. Je kunt de klinische onzekerheid laten beoordelen door een docent van OCA*.
* Voor de opdracht kies je zelf of je een beoordeling wilt of niet, geef dit aan in het bestelformulier.

Leerniveau: toepassen
Duur: 30 min.
Accreditatie: Deze opdracht is (nog) niet geaccrediteerd.

Kosten deelname

NVH-leden ontvangen 15% korting op de bundel.

  • EBP Stap 1: Vragen I €12,71 (incl. 15% korting) – 91 dagen toegang
  • PICO Perfectie I €2,51 (incl. 15% korting) – on demand webinar
  • Jouw Klinische Onzekerheid I €12,70 (incl. 15% korting) – met beoordeling opdracht

Aanmelden

De inschrijving, e-learning modules en administratieve afhandelingen worden verzorgd door Omni Cura Academy. Om gebruik te maken van de korting vul je de kortingscode in, dit is jouw NVH-lidnummer (deze is te vinden in jouw NVH-omgeving).