Ga naar de inhoud

De term Evidence Based Practice (EBP) is niet meer weg te denken uit de Nederlandse gezondheidszorg. Of je nu arts, verpleegkundige of huidtherapeut bent, je zult met EBP te maken krijgen. Vaak worden termen als Evidence Based Medicine (EBM), EBP en EBP Nursing gebruikt. Tijdens deze e-learning gebruiken we altijd de term EBP en leren we iedereen EBP te gebruiken in de zorg.

Inhoud

Deze bundel bestaat uit 3 e-learning modules en 1 opdracht.

1. EBP Stap 2: de basis voor Zoeken

In deze module leer je over de belangrijkste basisbegrippen en -principes die nodig zijn voor het zoeken naar wetenschappelijke literatuur. Wat is precies een publicatie en hoe komt die in een databank terecht? Wat zijn de verschillende studiedesigns en waarom is dat van belang bij het opzetten van een zoekstrategie? En hoe kan je het beste een zoekstrategie voorbereiden?

Leerniveau: onthouden, begrijpen, toepassen
Duur: 2 uur en 15 min.
Accreditatie: ADAP 2 punten

2. EBP Stap 2: Zoeken in Cochrane Library

In deze module maak je kennis met Medline, één van de belangrijkste databanken van wetenschappelijke literatuur in de gezondheidszorg, en de bijbehorende zoekmachine Cochrane Library.

Leerniveau: onthouden, toepassen
Duur: 1 uur en 45 min.
Accreditatie: ADAP 1,5 punten

3. EBP Stap 2: Zoeken in PubMed

In deze module maak je kennis met Medline, één van de belangrijkste databanken van wetenschappelijke literatuur in de gezondheidszorg, en de bijbehorende zoekmachine PubMed.

Leerniveau: onthouden, toepassen
Duur: 1 uur en 50 min.
Accreditatie: ADAP 2 punten

4. Jouw Zoekstrategie

Eerste hulp bij zoekstrategie! In deze opdracht ga je alle theorie over ‘EBP Stap 2’ toepassen en krijg je hulp bij het maken van een zoekstrategie.

Leerniveau: toepassen
Duur: 2 uur en 0 min.
Accreditatie: Deze opdracht is (nog) niet geaccrediteerd.

Kosten deelname

NVH-leden ontvangen 15% korting op de bundel.

  • EBP Stap 2: de basis voor Zoeken: €12,71 (incl. 15% korting) – 91 dagen toegang
  • EBP Stap 2: Zoeken in Cochrane Library: €12,71 (incl. 15% korting) – 91 dagen toegang
  • EBP Stap 2: Zoeken in PubMed: €12,71 (incl. 15% korting) – 91 dagen toegang
  • Jouw Zoekstrategie: €12,71 (incl. 15% korting)

Aanmelden

De inschrijving, e-learning modules en administratieve afhandelingen worden verzorgd door Omni Cura Academy. Om gebruik te maken van de korting vul je de kortingscode in, dit is jouw NVH-lidnummer (deze is te vinden in jouw NVH-omgeving).