Ga naar de inhoud

Malou: “Ik heb veel onderzoek gedaan naar dit onderwerp en ik heb ontzettend veel geleerd van het kritisch blijven op mijn eigen handelen en klinisch redeneren. De meeste kennis heb ik opgedaan ná mijn studie huidtherapie door te blijven lezen en vragen te stellen. Ik hoop jou met deze video te motiveren en enthousiast te maken over het lymfestelsel.”

Tijdens deze On Demand krijg je antwoord op deze vragen

  • Wat zijn de basisprincipes van de anatomie en fysiologie van lymfstelsel?
  • Wat zijn de basisprincipes van ontstaan van lymfoedeem en stadiering?
  • Welke typen primair lymfoedeem komen voor?
  • Welke beeldvorming word er gebruikt?
  • Wat doe je als je een kind in de praktijk ziet met vermoedelijk lymfoedeem zonder duidelijke diagnostiek?
  • Heeft het nut MLD uit te voeren bij een primair lymfoedeem waarbij er een fout zit in de ontwikkeling van het lymfestelsel?

Waarom deze On Demand?

Bij de recente herziening van de richtlijn lymfoedeem wordt beeldvorming beschreven. Het is goed voor de huidtherapeut om te begrijpen waar de limitaties zitten van beeldvorming en wat er de gouden standaard is. Daarnaast mag de verouderde classificatie van primair lymfoedeem eigenlijk niet meer worden toegepast en er zit veel meer achter dan alleen de term ‘primair lymfoedeem’.

Over Malou van Zanten

Malou is PhD in secundair lymfoedeem en heeft 3,5 jaar klinisch en onderzoekservaring in primair lymfoedeem en lymfovasculaire geneeskunde. Ze is student Physician Assistant met aandachtsgebied oedeem, flebologie, chronische ulcera.