Ga naar de inhoud

Voor de huidtherapeutische praktijk zijn er verschillende richtlijnen en documenten die je kunnen helpen hygiënisch te werken.

WIP Infectiepreventie in de huidtherapie

In dit document worden aanbevelingen gedaan op het gebied van hygiëne en infectiepreventie binnen de huidtherapeutische praktijk.

WIP Richtlijn handhygiëne

De richtlijn handhygiëne betreft richtlijnen voor de handhygiëne, uitgezonderd operatieve ingrepen en voeding. Handhygiëne wordt beschouwd als de belangrijkste maatregel om het risico van overdracht van micro-organismen, van medewerkers in de gezondheidszorg naar patiënten, te verminderen.

WIP Persoonlijke hygiëne

Deze richtlijn heeft tot doel om (zorggerelateerde) infecties te voorkomen bij patiënten en medewerkers door het toepassen van infectiepreventiemaatregelen gericht op de persoonlijke hygiëne van de ziekenhuismedewerker.

WIP Reiniging, desinfectie en sterilisatie

In de WIP-richtlijn Beleid reiniging, desinfectie en sterilisatie worden indicaties voor reiniging, desinfectie en sterilisatie behandeld.

RIVM Landelijke Richtlijn Prikaccidenten

De Landelijke Richtlijn Prikaccidenten beschrijft het postexpositiebeleid na prik-, bijt-, snij- en spataccidenten met bloed en andere lichaamsvloeistoffen.

Hepatitis B-vaccinatie medewerkers gezondheidszorg

Deze brochure bevat informatie over de risico’s op hepatitis B in de werksituatie en over vaccinatie tegen hepatitis B.