Ga naar de inhoud

De Lymphastim werkt volgens van het principe van Intermitterende Pneumatische Compressietherapie (IPC) en wordt beschouwd als een effectieve, niet-invasieve behandelmethode voor aandoeningen aan het vaat- en lymfestelsel. De therapie kan worden ingezet om lymfoedeem klachten te verminderen en bestaat uit een compressiepomp en lucht gevulde meer-kamermanchetten. De afwisselende druk in deze kamers zorgt voor een pompbeweging die ervoor zorgt dat het lymfevocht uit het oedeemgebied verplaatst wordt. De Lymphastim kan zowel ingezet worden als ondersteuning voor een manuele lymfedrainage behandeling in de praktijk als voor een dagelijkse behandeling in de thuissituatie. Deze combinatie kan een uitzonderlijk opleveren.

Een Lymphastim in uw praktijk?

Steeds meer huidtherapeuten en oedeem(fysio)therapeuten werken met de Lymphastim in hun praktijk om de behandeling van (lymf)oedeempatiënten te verbeteren en hun handen te ontlasten. In ons streven om de Lymphastim toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk therapeuten (en hun patiënten) biedt Doove Care Groep verschillende financieringsmogelijkheden aan waaronder huur, koop, lease en een IPC Therapie Abonnement. Uiteraard is een proefperiode vooraf mogelijk.

IPC Therapie voor in de thuissituatie aanvragen 

IPC Therapie kan ook thuis worden toegepast als aanvulling op een behandeling voor (lipo-) lymfoedeem. IPC therapie wordt in Nederland volledig vergoed bij de juiste indicatiestelling. Doove Care Groep ondersteunt therapeuten en cliënten bij het hele aanvraagproces. Hiervoor maken we gebruik van een online aanvraagportaal waarmee een aanvraag zo compleet mogelijk ingediend kan worden bij de zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over IPC Therapie en het aanvraagproces voor thuisgebruik kunt u terecht op ipctherapie.nl. Neem gerust contact op met Doove Care Groep via info@doove.nl of tel. 0182-624900 voor meer informatie of het aanvragen van een gratis demonstratie of proefperiode.