Ga naar de inhoud

Van 2 t/m 6 oktober houdt de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) de Week van de Huidtherapie. Een week waarin huidtherapeuten laten zien waar ze goed in zijn: werken aan de gezondheid van de huid en kwaliteit van leven. Tijdens deze week laten huidtherapeuten zichzelf zien en promoten zij het vak. 

Ik ben huidtherapeut
Waar huidtherapeuten dagelijks bezig zijn met de zorg voor anderen, zetten ze tijdens de week van de huidtherapie zichzelf ‘in the picture’. Via de campagne ‘ik ben huidtherapeut’ is via social media direct zichtbaar dat zij huidtherapeut zijn en met hun persoonlijke verhaal ondersteunen ze deze uitingen. 

De rol van de huidtherapeut
De huidtherapeut is dé paramedicus voor de zorg van ons grootste orgaan: de huid. Bijna 2 miljoen mensen in Nederland hebben een huidaandoening en worden hiermee belemmerd in hun dagelijkse doen. De huidtherapeut vervult voor deze mensen een belangrijke rol in het leren voorkomen, omgaan met en adequaat behandelen van huidproblemen.

45 jaar NVH
2023 is een jubileumjaar voor de NVH. Het begon ooit met een klas van 16 deelnemers, die vervolgens de voorvechters werden voor het prachtige vak huidtherapie en een beroepsvereniging met inmiddels meer dan 1700 leden.