Ga naar de inhoud

Wat is je achtergrond?

Ooit begon ik als schoonheidsspecialist. Daarna volgde ik de opleiding Huidtherapie aan Hogeschool Utrecht waar ik in 2006 afstudeerde. Na een aantal jaren praktijkervaring te hebben opgedaan bij verschillende huidtherapeutische praktijken, startte ik in 2008 met de bachelor en master Health Sciences aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Bij Philips Research maakte ik voor het eerst kennis met het uitvoeren van huid-gerelateerd onderzoek. In 2014 keerde ik terug naar Hogeschool Utrecht, waar ik bij het Lectoraat Innovatie van Zorgprocessen in de Farmacie de kans kreeg om opgedane kennis en ervaring op het gebied van huidzorg en onderzoek te bundelen en een onderzoeksvoorstel voor een promotieonderzoek te schrijven. Inmiddels is mijn promotieonderzoek naar de organisatie en kwaliteit van de Nederlandse acnezorg afgerond en heb ik op 1 september 2023 mijn onderzoek in het openbaar verdedigd. Dit traject heeft er uiteindelijk toe geleid dat er veel mooie onderzoeksprojecten op mijn pad zijn gekomen, waaronder de ontwikkeling van richtlijnen voor huidtherapeuten. Ik werk sinds februari 2022 bij de NVH.

Werk je ook nog ergens anders?

Naast een dag in de week bij de NVH werk ik ook als onderzoeker bij het lectoraat Innovatie van Zorgprocessen in de Farmacie en ben ik docent opleiding Huidtherapie aan Hogeschool Utrecht.

Wat houdt je functie in?

Op dit moment werkt de NVH mee aan de ontwikkeling van een paramedische richtlijn voor de zorg rondom kwetsbare ouderen. Dit is een multidisciplinaire samenwerking tussen zes paramedische beroepsverenigingen en samen met Myrthe ben ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het huidtherapeutische deel van de richtlijn. Ik zie dit als een waardevolle taak aangezien veel huidtherapeuten regelmatig knelpunten blijken te ervaren bij het behandelen van deze kwetsbare patiëntengroep.

Wat wil je bereiken bij de NVH?

Begin 2023 hopen we een mooie richtlijn paramedische zorg kwetsbare ouderen op te kunnen leveren waarmee we onze leden meer handvatten kunnen bieden in het behandelen van kwetsbare ouderen. Hiermee hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg en aan het professionaliseren van het beroep.

Wat vind je het leukste aan werken bij de NVH?

Ik denk dat het optimaliseren van huidzorg een samenspel is tussen wetenschappelijk onderzoek en de beroepspraktijk. Mijn rol bij de NVH als richtlijnontwikkelaar sluit daar perfect op aan en daar word ik heel blij van. Daarnaast vind ik het geweldig om met enthousiasme collega’s en leden samen te werken die dezelfde ambities hebben als ik.

Is er iets dat je wilt delen over je leven naast je werk?

Om de balans tussen werk en privé te behouden, breng ik graag mijn vrije tijd door met mijn gezin. Verder ga ik regelmatig sporten, doe ik aan yoga en zoek ik heel graag de natuur op.