Ga naar de inhoud

Lilian Dekkers wint de Timmy Marcus Award 2023

Het was vreselijk spannend voor de 4 genomineerden van de Timmy Marcus Award (Jade, Jiska, Shivani en Lilian). Want tijdens het jubileumcongres mocht er gestemd worden. Nadat de stemmen waren geteld, maakten we de winnaar bekend: Lilian Dekkers heeft overtuigend gewonnen. Zij ontving de award van, onze levende legende, Timmy Marcus, en de eerste winnaar van deze oeuvre award, Ellen Kuijper-Kuip. Lilian ontving veel stemmen omdat zij, zo zeggen collega-huidtherapeuten, onmisbaar is (geweest) voor de huidtherapie!

Wie won de vorige keer?

In 2018 ontving Ellen Kuijper-Kuip de eerste Timmy Marcus Award uit handen van mevrouw Marcus zelf. Ellen heeft in haar loopbaan veel voor de huidtherapie betekend en gewerkt aan belangrijke mijlpalen binnen het beroep. Zoals de opname van het beroep huidtherapeut onder artikel 34 van de Wet BIG en het zichtbaar maken van het vak. Deze en andere inspanningen die zij heeft geleverd maakten haar de terechte winnaar van deze award.

Wie is Timmy Marcus eigenlijk?

Timmy Marcus (geboren als Hilde Timmers in 1934 in Assen) stond aan de wieg van het beroep huidtherapeut en de opleiding huidtherapie. Zij is een van de grondleggers van het vak en ondertussen erelid van de NVH. Mevrouw Marcus was, als echtgenote van een Zwolse huisarts, ruim 45 jaar geleden van mening dat er behoefte was aan een professional die zich tussen de schoonheidsspecialiste en de huisarts zou begeven om extra medische zorg aan patiënten met een huidprobleem te kunnen geven. Ze zette zich hier enorm voor in en maakte het mogelijk dat er een opleiding kwam en dat 45 jaar geleden deze gespecialiseerde huidprofessionals zich officieel huidtherapeut mochten noemen.