Ga naar de inhoud

Opleiding Huidtherapie

De 4-jarige vol- en deeltijd hbo-opleiding tot huidtherapeut kan worden gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of de Haagse Hogeschool.

Buitenlands diploma

Met een buitenlands diploma kan de titel huidtherapeut worden gevoerd met een zogenaamde ‘vakbekwaamheidsverklaring’. Meer informatie over een ‘vakbekwaamheidsverklaring’ vind je op de website van het CBIG.

Bij- en nascholing

Huidtherapie is een breed en dynamisch vak, waarbij technologische ontwikkelingen steeds hogere eisen stellen aan je vaardigheden. Je moet soepel op de snelle veranderingen kunnen inspelen.Daarnaast is er grote aandacht voor kwaliteit en behoefte aan huidtherapeuten met actuele kennis en competenties. Dit zal de komende periode alleen maar verder toenemen. Daarom is het belangrijk om goed op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in de huidtherapie en kennis en kunde up-to-date te houden door bij- en nascholingen te volgen die relevant zijn voor jouw aandachtsgebieden.

NVH Academie

Als beroepsvereniging wil de NVH een leven lang leren ondersteunen. Via de NVH Academie biedt de NVH relevante, betaalbare en geaccrediteerde na- en bijscholingen.

KP-punten

Er is veel aanbod van wel en niet geaccrediteerde bij- en nascholing voor huidtherapeuten. Met het bijwonen van scholingen behaal je punten voor het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Een deel van deze studiepunten moet geaccrediteerd zijn door de Stichting ADAP. Een overzicht van geaccrediteerde scholingen voor huidtherapeuten vind je hier.

Stageplek aanbieden

Derde- en vierdejaars
Voltijd-studenten Huidtherapie aan de Haagse Hogeschool en aan de Hogeschool Utrecht lopen in het derde en vierde studiejaar stage. En ook deeltijdstudenten lopen stage.

Oriënterende stage
Als je een oriënterende stage verleent aan eerstejaars studenten huidtherapie krijg je daar ook punten voor. Per 5 stagedagen krijg je 2 punten voor het kwaliteitsregister Paramedici (KP).

De oriënterende stage bestaat uit één stagedag van 8 uur. Tijdens deze stage krijgen de studenten een beeld van de huidtherapeutische praktijk en maken ze kennis met de werkzaamheden van de huidtherapeut en patiëntenzorg.

Wil jij een stageplek aanbieden? En zo bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe huidtherapeuten? Meld dan jouw praktijk aan bij de hogescholen.

Haagse Hogeschool
Lees hier Informatie over stageplaatsen studiejaar 2024-2025

Hogeschool Utrecht
Lees hier Informatie over stageplaatsen studiejaar 2024-2025