Ga naar de inhoud

Wat is je achtergrond?

Ik heb zo’n beetje alle facetten in huidzorg gezien, mijn achtergrond is heel divers. Ik ben ooit begonnen als schoonheidsspecialist en pedicure. In die tijd haalde je nog je ondernemersdiploma om een eigen bedrijf op te starten en dat heb ik dan ook gedaan. Met veel plezier heb ik ook in een beautyfarm en schoonheidssalons gewerkt tot ik in Amersfoort bij een huidtherapeut in de praktijk ging werken. Zij combineerde in de praktijk schoonheidsverzorging en huidtherapie. Van de werkzaamheden die ik uitvoerde vond ik alles wat iedereen een beetje eng en viezig vond fantastisch. Van huidproblemen tot schimmelnagels, hoe erger hoe beter. Dan kon ik echt het verschil maken voor de cliënten, die na de behandeling met meer zelfvertrouwen de deur uit gingen. Dat was dan ook voor mij de reden om huidtherapie te gaan studeren. Na het starten van mijn onderneming in de huidtherapie heb ik ook nog diverse deel-opleidingen en cursussen gevolgd zoals coaching en bedrijfskunde. Met al deze kennis en ervaring op zak werk ik nu als directeur bij de beroepsvereniging van en voor al mijn collega huidtherapeuten.

Wat houdt je functie in?

De functie van bureau-directeur is heel divers. De directeur binnen de beroepsvereniging is aangesteld door het bestuur om met het bureau alle noodzakelijk werkzaamheden van de vereniging uit te voeren. Het bestuur gaat over de strategie en houdt toezicht, op het bureau wordt beleid gevormd en uitgevoerd. Zo ben ik dus o.a. verantwoordelijk voor de uitvoering van de onderdelen uit het jaarplan, de begroting en voer ik gesprekken met de zorgverzekeraars en andere stakeholders zoals de NVDV, IGJ, VWS, etc. Daarnaast ben ik ondersteunend aan het bestuur en stuur ik de bureaumedewerkers aan.

Wat wil je bereiken bij de NVH?

Zoveel! Maar prioriteit is wel dat we voor de zorg die te huidtherapeut levert, passende vergoeding kunnen regelen en de kwaliteit kunnen borgen. Daarvoor hebben we een aantal mooie componenten, zoals het Kwaliteitsregister Paramedici en de ontwikkeling van de NVH-Zorgmodules. Een stevige basis en positionering voor de huidtherapeut.

Wat vind je het leukste aan werken bij de NVH?

Dat ik iets kan toevoegen en betekenen voor al mijn collega’s die dagelijks hard in de praktijk aan het werk zijn om goede huidzorg te verlenen. Dat zij en het vak een goede toekomst hebben. De vereniging is er om dat te verwezenlijken, maar wat vaak vergeten wordt is dat de vereniging van al die huidtherapeuten is, dat we het dus samen doen.

Is er iets dat je wilt delen over je leven naast je werk?​​​​​​​

​​​​​​​In mijn vrije tijd kun je mij vinden in het bos, wandelend met mijn hond. Inmiddels woon ik, na 10 jaar Duitsland, weer in Nederland en ben ik al wandelend Nederland weer aan het herontdekken.