Ga naar de inhoud

Wat is je achtergrond?

In 2006 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht en een paar maanden later gestart met een eigen praktijk voor huid- en oedeemtherapie. Vanwege mijn passie voor het vak en de inhoud, ben ik voor en namens de NVH betrokken (geweest) bij verschillende projecten. In maart 2023 ben ik bestuurslid van de NVH geworden.

Waar werk je?

Ik werk in mijn eigen praktijk in Heerlen, Zuid Limburg. De focus ligt met name op oedeem en littekenzorg en oncologische nazorg. Daarnaast geef ik voor verschillende instanties trainingen over compressie en ben ik examinator bij de opleiding tot compressietherapeut.

Wat houdt je functie bij de NVH in?

Als bestuurslid ben ik minder betrokken bij de inhoud (wat ik eerder deed in projectgroepen) maar denk ik mee over de toekomst van de huidtherapie op strategisch niveau.

Wat wil je bereiken bij de NVH?

Ik wil in de functie van bestuurslid bij de NVH graag een bijdrage leveren aan de profilering van de huidtherapeut. We hebben immers een prachtig beroep (dat mogen we ons best wel wat vaker realiseren). Daarnaast vind ik het belangrijk om onze positie in het zorglandschap te bewaken en verbeteren, maar ook om de kwaliteiten van de huidtherapeut te verbeteren. Met dat laatste doel ik met name op het implementeren van nieuwe inzichten zodat het niveau van de door de huidtherapeut aangeboden zorg hoog ligt.

Wat vind je het leukste aan werken bij de NVH?

Vanuit mijn rol in projectgroepen vind ik het fijn om bezig te zijn met mijn vak en hier een zinvolle en verdiepende bijdrage aan te leveren met betrokken en enthousiaste collega’s (zowel de bestuursleden als de medewerkers van het bureau). Ik verwacht dat dit voor de functie in het bestuur ook geldt.

Is er iets dat je wilt delen over je leven naast je werk?

Ik las recent een artikel in VVAA’s Arts& Auto waarin Pieter Barnhoorn (huisarts) aangeeft: “Ik leef om te werken, moet je voorstellen wat voor geluk je dan hebt. Dan ga je om 8.00 uur aan het werk en denk je: verdikkeme, ik ben aan het leven. Terwijl als je om 8.00 uur met tegenzin aan je werk begint en om 17.00 uur start het leven pas, dan heb je toch een vervelende dag”. Zo voel ik het ook😊

Ik ben getrouwd met mijn werk en met Martijn. Martijn en ik hebben de allerliefste hond van de wereld; Lisa, waarmee we graag in de Zuid Limburgse heuvels (en ook daarbuiten) wandelen. Ik houd van een goed boek, gezelschapspelletjes, koken en soms ook van niets doen op de bank.