Ga naar de inhoud

Van 3 t/m 7 oktober houdt de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) de Week van de Huidtherapie. Een week waarin huidtherapeuten laten zien waar ze goed in zijn: werken aan de gezondheid van de huid en kwaliteit van leven. Tijdens deze week laten huidtherapeuten zichzelf zien en promoten zij het vak. Dit jaar staat verbinding centraal: de verbinding tussen huidtherapeuten onderling, met hun patiënten en met andere zorgverleners. De huidtherapeut als onmisbare schakel in de huidzorg.

Dagelijks NVH Journaal

De NVH zendt elke werkdag om 9.00 uur het NVH journaal uit via haar social media kanalen. In het journaal worden iedere dag huidtherapeuten in de regio getoond. Zij vertellen het verhaal van de huidtherapeut, vanuit verschillende rollen, ervaringen en werksettingen.

Ik ben huidtherapeut

Waar huidtherapeuten dagelijks bezig zijn met de zorg voor anderen, zetten ze tijdens de week van de huidtherapie zichzelf ‘in the picture’. Via de campagne ‘ik ben huidtherapeut’ is via social media direct zichtbaar dat zij huidtherapeut zijn en met hun persoonlijke verhaal ondersteunen ze deze uitingen. Bekijk de uitingen door te zoeken op #wvdht.

De rol van de huidtherapeut

De huidtherapeut is dé paramedicus voor de zorg van ons grootste orgaan: de huid. Bijna 2 miljoen mensen in Nederland hebben een huidaandoening en worden hiermee belemmerd in hun dagelijkse doen. De huidtherapeut vervult voor deze mensen een belangrijke rol in het leren voorkomen, omgaan met en adequaat behandelen van huidproblemen. Consumenten kunnen een huidtherapeut in de buurt vinden via www.huidtherapie.nl.