Ga naar de inhoud

Naast de bijzondere en bewezen eigenschappen van DermaCura verbandpakken onderscheiden wij ons met klantgerichte service en persoonlijke aandacht voor patiënten en zorgverleners

Wij zeggen dan ook niet voor niets: DermaCura we care!

DermaCura krabverband
DermaCura krabverband is een CE Medisch Hulpmiddel klasse I en gemaakt van een extreem fijne en zachte vezel. De verbandpakken dienen ter afdekking en fixatie van zalftherapie bij chronische huidaandoeningen, zoals constitutioneel eczeem en psoriasis. Het verbandpak beschermt de beschadigde huid. Door de gladde en zijdezachte structuur van het verband verminderen de jeukklachten en wordt krabben voorkomen. Het draagcomfort wordt als zeer prettig ervaren en zorgt mede daardoor voor een betere nachtrust.

Regulerende werkingen
DermaCura krabverband beschermt tegen het uitdrogen van de opperhuid door de vochtregulerende werking. De thermoregulerende eigenschap zorgt voor een verkoelend effect in de zomer en een warmend effect in de winter.

Gebruik
DermaCura krabverband wordt aangesloten op de huid, met naden en labels aan de buitenzijde, over de aangebrachte zalf gedragen. Daarmee wordt de beschadigde huid afgedekt en wordt krabben voorkomen. Naast het gebruik van zalven en DermaCura verbandpakken is het van belang dat patiënten goede voorlichting over het ziektebeeld krijgen en dat er een aantal leefregels besproken worden. Het 4-stappenplan van DermaCura kan daarbij een handig hulpmiddel zijn.

Volledig vergoed door alle zorgverzekeraars
DermaCura krabverband wordt op recept van de behandelend arts of verpleegkundig specialist volledig vergoed door alle zorgverzekeraars. Voor kinderen worden 3 stuks per aangedaan lichaamsdeel en per kledingmaat vergoed. Voor volwassenen worden maximaal 3 stuks per aangedaan lichaamsdeel vergoed. Afhankelijk van de zorgverzekeraar geldt de vergoeding per kalenderjaar of per 12 maanden.

Europese regelgeving
DermaCura krabverband voldoet aan de MDR Verordening (EU/2017/745). Deze verordening stelt hoge kwaliteits- en veiligheidseisen aan medische hulpmiddelen. Door te voldoen aan de MDR Verordening is de patiëntveiligheid en de werkzaamheid van DermaCura goed gewaarborgd.