Ga naar de inhoud

Tijdens de ALV van donderdag 9 maart 2023 is Suze van Beusekom gekozen als nieuw bestuurslid. Suze past met haar werkervaring precies binnen het senior profiel waar momenteel binnen bestuur behoefte aan is. Haar focus ligt op een stevigere positionering van de huidtherapeut en toename in kwaliteit, kennis en kunde op het gebied van oncologie-, wond-, litteken- en oedeemzorg.

Suze werkt inmiddels 15 jaar als huid- en oedeemtherapeut en onlangs heeft ze haar solo-praktijk omgevormd tot een maatschap met een evenzo gedreven huidtherapie collega. In de praktijk zien zij voornamelijk mensen met oedeem en litteken gerelateerde problematieken. Suze hecht veel waarde aan behandelen volgens de laatste nieuwe (wetenschappelijke) inzichten en die ook zo goed mogelijk in de praktijk te implementeren.

Met haar sterke drive en verantwoordelijks gevoel om de kennis en kunde van de huidtherapeut uit te dragen is zij niet enkel in de praktijk te vinden. Om te laten zien wat de huidtherapeut kan betekenen voor de patiënt, maar ook binnen projectgroepen en multidisciplinaire samenwerkingen is zij te vinden op internationale congressen en betrokken bij het opzetten van bij- en nascholingen en richtlijnontwikkeling. Daar waar het beroep van de huidtherapeut nog onbekend was heeft zij mooie contacten weten te leggen.

Naast haar betrokkenheid bij diverse NVH-projecten en haar betrokkenheid bij de implementatie van nieuwe inzichten rondom het thema oedeem en het vormgeven van scholingen op dat gebied heeft zij recent ook in haar regio de stap gezet om vanuit het programma Organisatiegraad op regionaal niveau met huidtherapie de aansluiting te maken bij geformaliseerde multidisciplinaire netwerkvorming.

Het bestuur is verheugd dat Suze aantreedt als nieuw bestuurslid. Met haar ambities om de huidtherapie stevig op de kaart te zetten in het zorglandschap en vooral ook de kwaliteit van de huidtherapeutische voorlichting en behandeling te vergroten en deze ook beter te willen implementeren en borgen heeft het bestuur alle vertrouwen in een goede samenwerking voor de komende jaren in het belang van de vereniging en het vak huidtherapie.